luni, 29 martie 2010

Despre substante interzise si cei anti distractie...

Vreau commenturi la articolul asta din partea celor care si'au afumat una din emisfere in totalitate, pentru ca pe cealalta sa presare toate tipurile de pulberi, solutii, ciupercute si cristale, cat si din partea celor care sunt anti si au argumente care sa sustina afirmatiile lor! Mersi anticipat!!!

Cand auziti de substante interzise, va ganditi imediat la droguri si bine faceti, insa nu stiu daca atunci cand va ganditi la drogati faceti la fel de bine inregimentandu’i pe toti in cliseul omului slabit, in stare de orice ptr un gram. Eu, personal, nu am cunoscut nici un drogat, insa am cunoscut multi consumatori de distractie. Termenul de consummator de distractie mi se pare mai potrivit decat cel de drogat.
Nu vreau sa va jignesc in nici un fel, dar este prostesc sa aduni atatea substante interzise, cu efecte care mai de care mai felurite asupra creieraselor noastre avide de distractie, intr’un mare bol al oprobriului exprimat vehement, fara sa ai, in cele mai multe cazuri, nici cea mai vaga idée despre cum arata, cum se consuma si cat de rau iti poate face. Sau cat de bine.
Va zbateti ca niste muste de otzet la bec, urland ca apucatii si declamand melodramatic eforturile voastre in lupta impotriva drogurilor, fara sa aveti nici cea mai mica urma de decenta si simt al ridicolului, cand pentru toata lumea este clar ca sunteti niste virginele indragostite de amorul cuminte cu lumina stinsa, avand ca singura unealta a placerii pe amaratul “misionar”, a carui pozitie o considerate unica si polivalenta. Sunteti niste mascarici autostopisti ai placerii, agatandu’va mainile abile prin propriile prohaburi, la lumina veiozei, cu sentimental vinovatiei unui pacat mortal.
Dragii mei, cum este posibil sa va racniti nevrozele transformate in defulari isterice impotriva drogurilor daca nici macar o data, o singura data in viata voastra obscene lipsita de evenimente, nu v’ati zdrobit creierii mestecand o pastiluta roz datatoare de iubire, energie si vitalitate, daca nici macar odata nu v’ati inabusit plamanii cu un joint gras, plin de rasina, mirosind a Purple Haze, daca niciodata nu v’ati faramitzat intre degetele voastre hasisul puturos si grasos, atunci cand va pregateati jointul, daca niciodata nu v’ati atacat ordinea neuronala cu un bong supt cu pofta, pana la ultima scanteie, auzind cu satisfactie apa bolborosind incantatia vrajitoarei verzi, daca niciodata nu v’ati confectionat propriul joc de sunete si lumini, customizat pentru propriul vostru creier, zacand inerti pe o canapé, mustind de LSD. Cum puteti sa condamnati o atitudine si niste obiceiuri despre care nu aveti nici cea mai vaga idée?!? Nimeni pana acum nu va semnalat cat de putin insemnati in economia consumului de droguri? Nu sunteti interesanti nici pentru cei asemeni voua. Ma intreb, atunci cand incepeti sa va exprimati dezacordul cu practicile artificiale de inducere a unei bune dispozitii, aveti ceva in cap, sau pur si simplu simtiti nevoia sa dati ceva aer afara ca sa nu va balonati, si e incaperea plina, iar un vant puturos si zgomotos v’ar face de ras? Ganditi’va inca o data, oricat de puturos si zgomotos ar fi un vant, nu va poate face de ras mai rau decat flatulenta anarhica pe care o scoateti bucal ca niste descreierati. Macar vantul e un proces reflex, care iese prin dos, nicidecum expresia unui act care se presupune a fi de gandire, scos cu dezinvoltura pe gura. Asadar consider ca e necesar macar sa stiti despre ce naiba vorbiti, data viitoare cand va apuca excitatia nervoasa si simtiti nevoia sa spuneti ceva. Ar trebui macar sa aveti, pe langa coerenta in exprimare, un discurs cu o urma de sens si nu un alt fel de nerozie antipatica.
Citat din:
“Nu toata iarba e la fel” de Alain Gavrilutiu

*** Va Urma ***

10 comentarii:

  1. Da e interesant ce zici tu,nu o sa confirm nici nu o sa infirm ca am facut unele din lucrurile enumerate mai sus.Prefer o tigara si o cafea de dimineata,lucrurile raman la latitudinea fiecaruia insa eu cred ca daca te apuci de consumat iarba constant corpul o sa iti ceara mai mult si daca,corpul iti cere mai mult in timp o sa ii dai.Acum depinde ce dar nu o sa te rezumi doar la iarba pentru ca dupa cum ziceam mai sus creierasul o sa iti ceara din ce in ce mai mult.Mai bine limitati`va la o tigara ca e mai "ieftina" si e prea mult spus ca o sa fiti mai castigati:)) mai bine limitati`va la o cafea:)))...Cat despre mine sunt in potriva drogurilor de orice fel ar fii ele usoare sau tari.

    RăspundețiȘtergere
  2. merg si eu o statie :D de la cheloo

    RăspundețiȘtergere
  3. indiferent de care "drog" ar fi lucreaza in mod direct cu psihicul si subconstientul tau, lucru degradabil in timp facandu-te din ce in ce sa-ti doresti mai mult...tind sa cred ca pt cei care se apuca de asa ceva e de vina in mare masura varsta, pt ca la un moment dat toti se cred zmei si vor sa experimenteze...dar mai important e cum iesi din perioada aia de "zmeuiala"...

    RăspundețiȘtergere
  4. sunt de acord cu ceea ce spui tu!!si nu cred k ar trebui interzise doar din cauza unor copii teribilisti care nu au stiu ce fac si au ajuns prin spitale!!!viatza poate fi mult mai distractiva cu ele!!!
    drogurile sunt bune pana intr-un anumit punct!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu am trait sub influienta ANTI si asa voi ramane. Daca sunt anti asta nu inseamna ca nu mi-am permis sa le incerc. Evident ca le-am incercat pe cele care le-am avut la dispozitie (cele legale).
    Cum m-am simtit? Foarte bine, ma credeam in al IX-lea cer. Dar a trebuit sa-mi dau seama ca nu as putea sa ma simt asa mereu. Pentru mine viata inseamna mai multa responsabilitate si pentru a fi responsabil trebuie sa fii cu picioarele pe pamant.
    Fiecare dintre noi are dreptul sa-si aleaga propriul stil de viata si nu e necesar sa existe razboiul: PRO sau CONTRA.
    Daca este sa o luam pe substante fiecare produs pe care-l introducem in cavitatea bucala este plin de substante nocive: de la pufuleti, diferite feluri de mancare, sucuri pana chiar si laptele care-l gasesti in supermarketuri contine conservanti. Oricat de bine ai incerca sa te feresti sa nu te imbolnavesti, nu vei reusi, numai ca fiecare substanta isi are propria durata de nocivitate, unele se manifesta in zeci de ani, altele mult mai rapid. Deci faza cu moartea este exclusa, pentru ca oricum murim si oricum consumam alte produse care duc la moarte.
    Dar ce facem sub influienta "high"? In general gandim mai mult, insistent chiar pana ajunge sa ne fie propria temere. Exista indivizi care incep sa aiba obsesii pe diverse evenimente si fenomene, dar nu pot fi constienti de asta.
    Imagineaza-ti o autostrada la ora de varf ( toti soferii sunt high). Cum crezi ca se manifesta ei? Unii dintre ei vor incepe sa nebuneasca asteptand cu nerabdare sa plece de acolo ( pentru ca stii ca timpul se dilata, in 3 minute ei petrecand o ora ), altii vor deveni obsedati de ideea ca trebuie sa stea acolo si vor intra in panica, unii vor avea conceptia ca sunt invinovatiti pentru blocajul rutier, altii poate vor incerca diverse metode de a trece cu masina peste alte masini si asa mai departe.
    Lasand partea imaginar cu autostrada de "high-listi", trecand la lucruri mult mai serioase, aceste substante nu cred ca ar avea ce cauta in lumea noastra: gandeste-te ca trebuie platite, trebuie sa fii apt de munca pentru a procura acesti bani, cum vei putea munci daca aceste substante iti consuma toata energia necesara?
    Indragostitii care-i vedeai candva plimbandu-se prin parcuri, romanticii care ofereau candva un trandafir sau tinerele care primeau o scrisoare parfumata s-au evaporat ... Unde crezi ca s-au dus? Sau mai exact ce crezi ca s-a intamplat cu ei? Cu siguranta nu-mi vei raspunde ca ei sunt protagonistii diverselor party-uri pline de "fum", show-urilor in care fetele se imbata si-si arata diverse zone intime din cauza sentimentului de "NU-MI-PASA" si poate nu-mi vei spune ca la sfarsitul acestor evenimente treci pe langa trupurile celor "mult-prea-fericiti" ca si cum ai trece printr-un camp in care s-a tinut un razboi crunt.
    Trebuie sa recunosti ca ai vazut si tu poze cu tine sau filmulete din timpurile cand erai "high"sau beat si iti venea sa-ti smulgi parul din cap pentru cum aratai sau pentru ce faceai. Unele lucruri nu-s la locul lor!
    Inainte sa faci ceva, decide-te daca e bine pentru tine si gandeste-te daca si cei din jurul tau se simt la fel de bine in prezenta ta, fara sa ia aceste substante.
    p.s.: Adu-ti aminte cat de bine te-ai simtit cand tu erai treaz in timpul muncii si iubita ta a venit cu un zambet imens pe-o fata de-un rosu stralucitor, emanand un aer alcohoolic... Te-ai simtit bine? Eu nu-mi aduc aminte! :)


    - multimoak -

    RăspundețiȘtergere
  6. Intradevar prafurile ard neuronii si creaza o dependenta cronica de substanta. Procesul tratare a dependentei de prafuri e complex, plin de durere si costisitor.

    Pe de alta parte consumul de ierburi (marijuana, hasis, etc) nu distruge organismul absolut deloc, ba din contra, te trezesc la realitate.

    Spre deosebire de prafuri, aceste substante ingerate, nu iti dau iluzia fantasmelor, nu te urci pe pereti, nu ai halucinatii, ci pur si simplu te simti bine, vezi mai clar si creierul tau e mult mai focalizat asupra actiunii care o pui in practica (citit, ascultat muzica, plimbat in oras, s.a.m.d).

    In concluzie, prafurile dauneaza, insa un joint gras te trezeste la realitate !!

    RăspundețiȘtergere
  7. hmmm...decord cu ce zici!!!!

    DROGURILE RULEAZA !!!!!!!!!!!!!

    sunt bune atunci cand le consumi cu cap si ptr ca iti place acea stare de "bine"... nu atunci cand o faci ca sa fi cool!

    RăspundețiȘtergere
  8. Stii cum se zice: "berea-i primul pas catre spirtul tras pe nas!" ...asa si cu drogurile :D :))

    RăspundețiȘtergere